vineri, 26 februarie 2010

Stilul mediteranean

Daca tot am aratat ieri casa lui Halle Berry si am mentionat ca este amenajata in stilul mediteranean, m-am gandit ca astazi ar fi potrivit sa aprofundam putin acest stil cu cateva detalii istorice, sa zicem, si ceva mai multe exemple.
Stilul a aparut initial in zonele din nordul Mediteranei : Spania, Grecia si Italia. De multe ori, astazi se face referire la el ca "stilul Spaniol Modern".

Mobilierul are dimensiuni reduse si variaza ca stil intre simplu si functional pana la modele extrem de formale si forme extrem de cursive si colturi rotunjite. Peretii nu sunt simplii ci au texturi variate care acorda profunzime spatiului, iar elementele de feronerie sunt grele si lucioase.




Splendoarea zonelor a fost surprinsa in elementele decorative, de la forme pana la culori. Frumusetea culorilor naturale a fost preluata in acest stil cele mai des folosite nuante fiind cele marine marine albastru, nisipiu, lavanda, alb si galben.
Podelele au aspect de lut ars de soare, sunt facute din dale de argila, marmura, pietre maruntite si parchet patinat. 


Un element specific acestui stil, care ii confera si eleganta, este mozaicul si gresia cu un anumit design. Astfel de accente sunt nelipsite: fie sunt rame pentru o oglinda antica ce troneaza pe peretele linving-ului, fie ca linie de delimitare pe pereti sau pe podea.




Accesoriile sunt din fier, bronz, filigran, simtindu-se in acestea o oarecare influenta Marocana.



Trecerile dintre camere nu au usi, sunt doar arcade.
Esenta stilului sta in simplitate si confort, care deriva din mobilier si accesorii care arata invechite, dar iubite, care transmit multe sentimente si care trezesc celor care traiesc in acel ambient numai amintiri placute si calde.


 

Jucarii eco

Dragilor, am primit pe mail ceva foarte tare si nu puteam sa nu va arat si voua. Mai jos aveti pozele unor jucarii ecologice, atractive atat prin design cat si prin modul de ansamblare. Sunt facute sub forma unui puzzle 3D, care vor stimula mintea si imaginatia copilului vostru. Nu trebuie sa va faceti griji pentru sanatatea lui pentru ca v-am spus ca sunt eco: sunt facute din lemn si vopseaua cu care sunt pictate este pe baza de apa.
Pentru detalii puteti scrie pe urmatoarea adresa: fole(at)k(punct)ro sau suna la numarul de telefon 0757576040




joi, 25 februarie 2010

Case de vedete

Am inceput acum ceva vreme o rubrica denumita "tur de case". Iata ca astazi avem o noua "gazda", actrita Halle Berry. Casa este decorata in stil rustic mediteranean si se intinde pe o suprafata imensa, cu gradini superbe, zona de spa si loc de cinat in aer liber.
Lemnul, piatra si fierul forjat sunt elementele predominante si, desi ati putea spune ca toate acestea dau un aer rece incaperii, ele sunt imbinate atat de bine cu mobila antica, incat rezultatul final este un cadru extrem de primitor si de relaxant.




Sa intram zic:


















Tot ce mai pot spune este ca mi-ar fi placut sa fiu cea mai buna prietena a actritei :)
Mai multe poze gasiti aici

miercuri, 24 februarie 2010

Ghivece pentru flori

Pentru ca vine primavara si pentru ca incep sa apara din ce in ce mai multe flori, astazi va arat cateva modele de ghivece care mi-au placut.

Acestea sunt foarte usor de facut. Sunt ghivece normale, de pamant, pe care le puteti picta foarte usor in ce culori vreti. Via

Aici mai puteti gasi si alte ghivece cu diverse mesaje pe ele



Ultimele 2 modele, va vine su nu sa credeti sunt de la noi. Le gasiti pe acest site. Preturile sunt rezonabile: 15 lei respectiv 25 pentru ghiveciul dublu.

marți, 23 februarie 2010

Aranjamente

Ei, iata ca cineva si-a luat inima in dinti si mi-a trimis niste poze cu aranjamente create de ea. Adriana m-a mai abordat de cateva ori pe temele deschise de mine pe blog si ma bucur foarte tare ca acum mi-a trimis aceste poze.



Felicitari! Tot inainte! Acum ca s-a spart gheata, astept si alti voluntari :)


Ultima achizitie

M-am gandit ca o rubrica noua ar fi bine venita. Nu are nevoie de prea multe explicatii. De fiecare data cand o sa fac ceva achizitii interesante, o sa va arat si voua. De asemenea, mi-ar face placere daca mi-ati arata si voi ce v-ati mai cumparat.


Da, probabil ca nu va asteptati la asta, insa achizitia mea a constat in 2 sticle. Sunt din perioada interbelica. Cea mica este o sticla dintr-o farmacie care mai are inca putin lichid in ea si dopul udor mancat de timp si sticla cea mare este de bere pe care se mai vede inca o parte din scris: "Proprietate a fabricei..."

Totodata am redescoperit 3 obiecte la ai mei in casa, in camera mea.




Am si o sticla noua foarte interesanta, initial am crezut ca e sticla de parfum(postez maine poza), pe care am luat-o dintr-un bar in care am poposit.

Si uite asa mi-am facut un coltisor numai cu sticle vechi si interesante.



sâmbătă, 20 februarie 2010

Tabla

Acum ceva timp va dadeam o alternativa pentru a nu mai avea peretii desenati de copii: tabla magnetica ce se poate aplica pe perete.
Iata ca ea da foarte bine si in bucatarie. Nu pot sa nu mentionez si cat de mult imi place aceasta bucatarie, cat este de simpla si de eleganta. Puteti vedea toata casa pe The design files



Pat nou nascuti

La un prim ochi aruncat astazi pe internet, iata ce am gasit. (via Marvelous Kiddo)




miercuri, 17 februarie 2010

I like it french

O melodie pe care am auzit-o de dimineata la TV mi-a inspirat acest post.
Stilul frantuzesc imbina culorile si texturile intalnite in orasele de provincie din sudul Frantei pentru a crea un aer primitor. De-a lungul timpului, a devenit unul dintre cele mai populare stiluri de design interior, fiind raspandit in intreaga lume.
Nu este nimic fortat, atmosfera creata este relaxanta iar farmecul deriva din accentele rustice date de accesorii si din culorile vii.


Culorile cel mai des asociate acestui stil sunt nuantele puternice de galben, rosu, ruginiu, verde precum si accente de albastru, roz si violetul lavandei.




Materialul specific acestui stil este panza. Specific acestui material este fundalul alb sau bej si un model care se repeta: cupluri in barca, cupluri sub copac, flori, pasari etc. Culorile acestor modele sunt in general rosu si albastru, insa se mai intalnesc si pe verde, negru sau chiar maron.



Un alt element specific stilului frantuzesc este cocosul. El poate fi gasit pe orice, de la materiale pana la tapet.
In ceea ce priveste mobila, accentul este pus pe stilul rustic. Nu trebuie sa fie perfect ci din contra: cu cat mai uzat, cu atat mai bine!
Cautati mobila care sa nu fie lucioasa ci sa aiba un aspect natural. Lemnul inchis la culoare este adesea folosit, alaturi de elemente din fier.




Pictures: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

luni, 15 februarie 2010

The Globe Chair




L-am vazut prin multe reviste si prin multe magazine. "The globe chair" a aparut in 1963, fiind creatia designer-ului Eero Aarnio.





Este o piesa de rezistenta a stilului industrial, popularitatea lui fiind destul de mare si in zilele noastre. Spre deosebire de modelul initial, cel aparut in ultima perioada are un spatar mai mare si mai curbat si contine si alte caracteristici interesante precum sistem de muzica si MP3 player integrat.





Iata si alte piese ce poarta semnatura designer-ului:




1. Bubble chair (un alt model de scaun extrem de popular si apreciat)
2. Pastil Chair
3. Tomato Chair
4. Pony
5. Mushroom
6. Screw Tables
7. Copacabana Tables
8. Formula Chair
9. Parabel Table
10. Focus to Chair
11. Tipi




vineri, 12 februarie 2010

Ceainic pentru zile mohorate

Pentru ca vremea afara este cum este, cel mai bun mod de a-ti petrece weekend-ul, dupa parerea mea, este cu o carte buna, un film si mult ceai. Si ca sa nu stai sa pui apa la fiert din 5 in 5 minute, am cautat cateva modele de ceanice incapatoare care ar arata minunat pe masa din sufragerie. Pozele le-am luat de aici si produsele le puteti gasi la Demmer.









luni, 8 februarie 2010

Chaise longue

Americanii ii spun lounge chair, francezii chaise Longue. Noi am preluat termenul frantuzesc.

Aceasta piesa de mobilier este un mix intre canapea si scaun. Are designul scaunului dar spatarul unei canapele si este destul de lung incat sa iti poti intinde picioarele.


Iata doua modele mai vechi din perioade diferite.






Si un model din secolul 19, care a fost de vanzare la un anticariat online. Chaise longue-ul este in stil Victorian, construit din mahon.



Un chaise longue cu manere in ambele parti, pe latime, nu pe lungime, este numit recamier.






Related Posts with Thumbnails