vineri, 26 februarie 2010

Stilul mediteranean

Daca tot am aratat ieri casa lui Halle Berry si am mentionat ca este amenajata in stilul mediteranean, m-am gandit ca astazi ar fi potrivit sa aprofundam putin acest stil cu cateva detalii istorice, sa zicem, si ceva mai multe exemple.
Stilul a aparut initial in zonele din nordul Mediteranei : Spania, Grecia si Italia. De multe ori, astazi se face referire la el ca "stilul Spaniol Modern".

Mobilierul are dimensiuni reduse si variaza ca stil intre simplu si functional pana la modele extrem de formale si forme extrem de cursive si colturi rotunjite. Peretii nu sunt simplii ci au texturi variate care acorda profunzime spatiului, iar elementele de feronerie sunt grele si lucioase.




Splendoarea zonelor a fost surprinsa in elementele decorative, de la forme pana la culori. Frumusetea culorilor naturale a fost preluata in acest stil cele mai des folosite nuante fiind cele marine marine albastru, nisipiu, lavanda, alb si galben.
Podelele au aspect de lut ars de soare, sunt facute din dale de argila, marmura, pietre maruntite si parchet patinat. 


Un element specific acestui stil, care ii confera si eleganta, este mozaicul si gresia cu un anumit design. Astfel de accente sunt nelipsite: fie sunt rame pentru o oglinda antica ce troneaza pe peretele linving-ului, fie ca linie de delimitare pe pereti sau pe podea.




Accesoriile sunt din fier, bronz, filigran, simtindu-se in acestea o oarecare influenta Marocana.



Trecerile dintre camere nu au usi, sunt doar arcade.
Esenta stilului sta in simplitate si confort, care deriva din mobilier si accesorii care arata invechite, dar iubite, care transmit multe sentimente si care trezesc celor care traiesc in acel ambient numai amintiri placute si calde.


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails