luni, 1 februarie 2010

Stilul rustic

Da dragilor, stilul pe care am inceput incet , incet sa il prezint saptamana trecuta este stilul rustic. Acest stil a inceput sa fie extrem de popular pe la sfarsitul anilor '80, inceputul anilor '90. Acest stil este relaxat, creaza o atmosfera calda, de familie.

Bucataria este in principal un spatiu de lucru anost, insa exista cateva trucuri care o pot insufleti si pot crea diferenta. Spre exemplu, dulapurile de bucatarie, cu usi de sticla sunt elemente caracteristice acestui stil intrucat vesela de portelan lasata mostenire de bunica poate fi expusa si pusa in valoare. Ce altceva mai puteti lasa la vedere? Carti de bucate, chiar din acelea mai vechi, tot asa, luate de la bunica, putin patate de sos, linguri de lemn, cosuri cu legume, vaze cu flori proaspete, ghivece cu diverse plante, tot felul de vase de gatit( pe care, apropo, le puteti pune si pe pereti, in cuie), busuioc, cimbru si alte astfel de mirodenii care se pot cultiva usor in ghivecele de flori.




Iata ce accesorii putem adauga in baie pentru a reproduce acest stil: borcanele cu forme interesante, pe care nu le mai folositi prin bucatarie, le puteti refolosi pentru a pastra spre exemplu sarea de baie sau sapunuri mai speciale, ca cele de la Lush, sau preferatele mele de la Manufaktura. Cosuletele impletite mici, puse pe rafturi sau pe marginea cazii nu numai ca te vor ajuta la depozitarea tuturor lucrurilor marunte pe care niciodata nu stii exact pe unde le-ai ascuns, dar vor fi un alt element care vor intregi stilul rustic. Daca ai spatiu, poti lua si un cos mare, din nuiele, in care iti poti depozita prosoapele, reviste, bureti de baie si alte astfel de accesorii( Atentie! nu trebuie exagerat ca sa arate ca o varza)
De pe rafturi nu trebuie sa lipseasca potpurri-urile si lumanarile parfumate.
Nu uitati si de tablourile pe care le puteti pune chiar si in baie.






Sufrageria este camera in care se va simti probabil cel mai bine aerul cald, familiar. Putem expune perne cu broderii vechi, covoare, lumanari, flori, plante decorative. As putea spune ca semineul este piesa de rezistenta pentru stilul rustic. Imaginati-va o camera mare, cu barne din lemn, cu un covor pufos sau cu unul pe care l-ati cumparat de la un targ de vechituri, putin descusut intr-un coltisor, cu un semineu din piatra, neslefuit, nefinisat, in care evident este aprins focul si voi, stand in fata lui pe acest covor, cu un pahar de vin si cu o carte buna. Cliseistic probabil, dar suna excelent.












Trebuie pastrata o anumita paleta de culori si materialele trebuie sa fie si ele pe aceeasi structura pentru a nu da impresia de lucruri puse de-a valma, fara inceput si sfarsit. Culorile folosite sunt cele naturale, alb, bej, nuante de verde, maron iar ca materiale, lemn masiv, parchet sau dusumea, si piatra. Fetele de perna brodate, covoarele si paturile de pe canapea vor fi din lana si vor intregi peisajul rustic.


Poze
Casa
Bucatarie: a, b, c.
Baie: a, b, c, d.
Sufrageria: toate

Text

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails