miercuri, 17 februarie 2010

I like it french

O melodie pe care am auzit-o de dimineata la TV mi-a inspirat acest post.
Stilul frantuzesc imbina culorile si texturile intalnite in orasele de provincie din sudul Frantei pentru a crea un aer primitor. De-a lungul timpului, a devenit unul dintre cele mai populare stiluri de design interior, fiind raspandit in intreaga lume.
Nu este nimic fortat, atmosfera creata este relaxanta iar farmecul deriva din accentele rustice date de accesorii si din culorile vii.


Culorile cel mai des asociate acestui stil sunt nuantele puternice de galben, rosu, ruginiu, verde precum si accente de albastru, roz si violetul lavandei.




Materialul specific acestui stil este panza. Specific acestui material este fundalul alb sau bej si un model care se repeta: cupluri in barca, cupluri sub copac, flori, pasari etc. Culorile acestor modele sunt in general rosu si albastru, insa se mai intalnesc si pe verde, negru sau chiar maron.



Un alt element specific stilului frantuzesc este cocosul. El poate fi gasit pe orice, de la materiale pana la tapet.
In ceea ce priveste mobila, accentul este pus pe stilul rustic. Nu trebuie sa fie perfect ci din contra: cu cat mai uzat, cu atat mai bine!
Cautati mobila care sa nu fie lucioasa ci sa aiba un aspect natural. Lemnul inchis la culoare este adesea folosit, alaturi de elemente din fier.




Pictures: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

1 comentarii:

Alina spunea...

Yes, it would be fine with me, but I'll need your email so we can talk a little more about some details.

Alina

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails