miercuri, 17 martie 2010

Irish Pubs

Pentru ca irlandezii sarbatoresc astazi St Patrick, profit de ocazie sa va arat cateva poze cu pub-uri irlandeze, din diverse orase ale lumii.

Pub-ul este locul principal de socializare..Acolo iti relaxezi picioarele dupa o zi de turism atroce, acolo mergi in weekend impreuna cu gasca, acolo savurezi o bere rece dupa o zi de munca. Locul trebuie sa fie cat mai boem si cat mai aproape de sufletul clientului.


Incepem cu unele autentice, de la mama lor, din
Dublin







Unul din Bratislava









Din State







Majoritatea pub-urilor din pozele de mai sus sunt decorate cu lemn( un material prietenos, atargator), in nunate de verde, gri, negru si rosu.... Thumbs up din nou, deci. Florile....aaaah, ador florile atarnate, ghivecele „medievale” si stradutele inguste. Atmosfera asta imi provoaca o stare de bine de aceea, mereu cand sunt in strainatate, ma uita Dumnezeu pe strazi pana seara tarziu.
Patronii pub-urilor ar trebui sa acorde o foarte mare importanta teraselor. Lancezeala pe un balansoar sau un scaun de fier forjat intr-o dupa amiaza torida te relaxeaza pana in maduva oaselor. Deci e important sa amenajezi un astfel de colt cu multa grija. Terasele din poze sunt lipsite total de suflet, nu sunt boeme. . Nu imi plac scaunele din poza de mai sus, imbracate cu perne colorate....par desprinse dintr-un decor romanesc. Cele impletite, care imita bambusul, ar fi mai ok, insa umbrelele...pun in umbra restul decoratiilor :) Sunt ca nuca in perete.
Surprinzator, cel din New York, care nu e atat de cosmetizat imi place cel mai mult.

Trag astfel o concluzie, care este la mintea cocosul....SIMPLITATEA DA NOTA APARTE AMENAJARILOR.


3 comentarii:

Unknown spunea...

Intr-adevar Irish Pub-urile au farmecul lor aparte, o atmosfera care nu o poti gasi in alta parte.
Evident nici noi nu ducem lipsa de irish pub-uri, ba chiar avem cateva foarte misto, si cu toate astea nu apar de nici o culoare in post :(

Anonim spunea...

Din punctul meu de vedere, cel mai minunat pub irlandez, unul dintre cele mai vechi, este Johnnie Fox's, din 1798...de departe locul in care poti simti atmosfera irlandeza. Se afla intr-un loc mai retras,intr-o casa veche, decorata cu obiecte vechi, foarte frumoase..cu mese lungi, multi oameni si o trupa de cantareti la chitara, care coloreaza atmosfera cu tot felul de melodii de voie buna :)

Alina spunea...

@Radu Da, asa este. Si la noi sunt multe pub-uri irlandeze foarte tari. Unul este in centrul vechi pe strada Franceza. Insa despre pub-urile de la noi prefer sa vorbesc dupa ce ajung pe acolo, fac ceva poze si vad cu adevarat atmosfera.

@Suzique Suna superb. Sa speram ca vom putea si noi recrea un astfel de decor si sa captam macar o parte din atmosfera speciala.

Ce pub-uri de la noi recomandati?

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails