joi, 21 ianuarie 2010

Interior scandinav

Am fost la ceai la Carturesti acum 2 zile si am rasfoit o carte despre design-ul interior. Mi-au atras atentia 2 tipuri de design: cel scandinav si inca unul, pe care il voi dezvalui intr-un alt post.

Stilul de decorare scandinav este foarte popular in multe tari, in special in cele vestice. Stilul vechi de sute de ani a traversat globul si se regaseste acum in multe case. Decorul scandinav este o mixtiune de stil si simplitudine.

Din punct de vedere cromatic, combina culori neutre preluate din peisaje din Suedia, Norvegia si Danemarca. Nuantele deschise de albastru si bej, albul si lemnul natural sunt culorile tipice stilului scandinav. Poti opta fie pentru o singura
culoare, solida, fie poti combina doua nuante ale aceleiasi culori. In afara culorilor neutre poti folosi, ca pata de culoare, rosul intens. Astfel de combinatii merg foarte bine in sufragerii, pentru un decor mai special. Pentru a crea un decor armonios pentru intreaga casa trebuie folosita o paleta de culori uniforma.

poza gasita aici

In ceea ce priveste materialele folosite pentru interior, ele trebuie sa fie usoare, fluide, aerisite. Tesaturile naturale, precum bumbacul si panza, sunt cele mai bune pentru o camera de tip scandinav. Modelele alese pentru materiale trebuie sa fie simple. Liniile sau patratelele sunt modelele cle mai intalnite. Modelele florale vor adauga stil perdelelor, pernelor decorative si paturilor de pe pat.


Mobilierul cel mai potrivit pentru interioarele scandinave este o combinatie intre linii drepte si curbe. Picioarele canapelelor rebuie sa fie subtiri, in timp ce sezutul scaunelor trebuie sa aibe neaparat perne. Ca lemn, pinul alb este una dintre cele mai populare optiuni. Daca nu vreti sa schimbati mobilierul pe care il aveti, dar vreti totusi sa obtineti acest aer scandinav, il puteti picta in alb sau intr-un galben pal.

Tavanele trebuie sa fie inalte, pentru a obtine camere aerisite si podelele sa fie din lemn natural. Pe jos se pot pune covoare iar corpurile de iluminat trebuie sa fie din fier.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails